Wil jij ons ‘young solar team’ versterken?

In het voorjaar van 2020 gaat het Drachtster Lyceum deelnemen aan de Young Solar Challenge. Een wedstrijd waarbij met je eigen team een supersnelle zonneboot gaat bouwen om vervolgens te strijden tegen 30 middelbare scholen. 
Voor meer informatie over de Young Solar Challenge kun je in de mediatheek de zonneboot van het Leeuwarder Lyceum (Nederlands Kampioen 2018) bewonderen, de website raadplegen of win informatie in bij meneer De Vries of meneer Zijlstra. Donderdag 12 september is er in de kleine pauze een informatiebijeenkomst in de mediatheek.

Aanvullende informatie 

(bron: https://www.youngsolarchallenge.nl/young-solar/over-young-solar)

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen we op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol. Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een super ervaring maar vinden ze ook hun roeping in de techniek wereld. 

De Young Solar Challenge is dus een super leuke en toch leerzame manier om jongeren iets mee te geven voor de toekomst. Niet alleen de jongeren maar ook leraren zijn razend enthousiast over de Young Solar Challenge en ieder jaar doen dan ook meer scholen mee.