wijze van Contact houden

Hallo leerlingen, geachte ouders/verzorgers,
 
We zitten met z’n allen in een uitzonderlijke en onwerkelijke situatie. Uiteraard hopen we dat iedereen nog gezond is en wat routine in de school/werkdagen kan krijgen. 

Het is van groot belang dat we contact met elkaar blijven houden en heel erg belangrijk dat iedereen zo goed mogelijk bezig is met schoolwerk. We zitten in elk geval tot 6 april thuis, maar het kan ook zomaar nog langer duren. Omdat we op dit moment niet weten hoe lang het gaat duren voordat jullie weer naar school kunnen, zijn wij aan het nadenken op welke manieren we jullie voortgang kunnen bijhouden en toetsen. Zodra er meer bekend is, horen jullie hier meer over.

Velen van jullie zijn al ontzettend goed bezig met school. We zien dat jullie je huiswerk maken en de docenten online treffen via Google Meet of anders. Er wordt door veel van jullie thuis al hard gewerkt voor school. Alles wat er momenteel gebeurd is voor iedereen nieuw. We houden het volgende aan:

  • Magister is je agenda
  • Google Classroom is een (aanvulling op) tekst- en werkboek / werkomgeving
  • Google Meet is de vervanging voor face tot face in klaslokaal

Wanneer docenten jullie uitnodigen via de Google agenda voor een Google Meet of op een andere manier contact met jullie willen hebben dan is  dit verplicht. Deze verplichte momenten zijn er zodat we jullie voortgang goed kunnen blijven volgen en kunnen helpen waar nodig. Mocht je niet aanwezig zijn dan noteren we dat in Magister en zal je mentor contact met je opnemen. Ook van het niet maken/inleveren van (huis)werk maken we een notitie in Magister. 

De digitale omgeving is een wereld die niet gaat slapen en nooit stopt. Mail, Google-omgeving en Signal. We kunnen dus constant doorwerken wanneer we dat zouden willen. We vragen jullie en onze medewerkers om op zichzelf te passen. Aan collega’s en jullie vragen we nu om online aanwezig te zijn voor elkaar tijdens jullie lesuren en onze schooltijden. Na schooltijd is er tijd voor jullie om je huiswerk zelfstandig verder te maken en zo kunnen onze collega’s buiten hun lessen om de tijd gebruiken om de lessen voor te bereiden en het gemaakte werk na te kijken. We willen jullie vragen om daar rekening mee te houden. Een  mailtje ’s avonds om 20.00 uur sturen is geen enkel probleem, maar een antwoord kan wat langer op zich wachten.

Wanneer je vragen hebt of tegen zaken aanloopt waardoor het thuis niet lukt, deel dit met je mentor. Ook succesmomenten mag je delen!

Met vriendelijke groet, 
Audrie Nieborg, Koos Beljon, Sigrid Japenga, Stephan Göbel en Teuny Bosma