Lyceum Leesclub

Dinsdag 7 februari het eerste uur komt de Lyceum Leesclub bijeen in lokaal A-nul (voorheen de kamer van de rector). We kiezen een nieuw boek en plannen een volgende bijeenkomst. Wil je ook meelezen, dan ben je van harte welkom!

De verdronkene, geschreven door Margriet de Moor (niveau 4): In dit boek speelt de watersnoodramp van 1953 een belangrijke rol. De roman bestaat uit twee verhaallijnen. Aan de ene kant volg je Lidy in haar noodlottige tocht, aan de andere kant wordt het hele leven van haar zus Armanda (tot aan het verzorgingshuis) verteld.

En we noemen hem, geschreven door Marjolijn van Heemstra (niveau 3): Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie ‘foute Nederlanders’ komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze ‘bommenneef’ was – met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de moorden.

En ik herinner me Titus Broederland, geschreven door Aukje Hulst (niveau 4): Twee broers, (een tweeling), slaan op de vlucht voor een catastrofe waarbij de leeggezogen aarde steeds meer landschappen opslokt. Ze zijn outcasts, worden gezien als Duivelskinderen en moeten voortdurend op hun hoede zijn voor aanvallen van achterdochtige boeren en dorpelingen.