Fietsexcursie AK en bio 11 en 12 juli


Alle tweede klassen gaan volgende week een fietstocht maken voor de vakken aardrijkskunde en biologie. Naast het feit dat dit ontzettend leuk is, past het ook nog bij de lesstof over het Nederlandse landschap.

Het is heel belangrijk om onderstaande informatie goed door te lezen. Klik om ‘lees verder’ om de rest van het bericht te lezen.

 • Je gaat met een groepje de route fietsen. Deze groepjes heeft je docent gemaakt. Deze indeling mailen wij dit weekend met jullie.
 • Onderaan vind je het vertrekschema. Jullie vertrekken allemaal vanaf het Drachtster Lyceum. Wij kunnen dan de absentie noteren (het is verplicht) en jullie een aantal zaken meegeven voor onderweg.
 • De route kent een A-versie en een B-versie. Dat maakt voor jullie niet uit en je hoort bij vertrek op school welke route jouw groepje moet fietsen.
 • De route wordt zichtbaar voor jullie in de app of website Wikiloc.com op het account van
  mr. Wielinga: https://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=10517156
  Je kunt de route daar bekijken en de route downloaden (de A- of de B-versie). In de route zie je vlaggetjes. Bij elk vlaggetje staat een vraag in een boekje. Deze boekjes krijgen jullie als groepje bij vertrek. Bij de vragen ga je bijna altijd een docent tegen komen, die de vraag begeleid.
 • Dit boekje moet je later weer inleveren (met alle namen van je groepje) en dit boekje levert je het eerste cijfer van klas 3 op. Je moet ook een aantal foto’s maken onderweg. Stuur die (met je naam) naar je aardrijkskunde leraar van dit schooljaar. Leerlingen die, om een goede reden, niet meefietsen krijgen in september een vervangende opdracht voor het cijfer.
 • Je mag best elektrisch fietsen, maar zorg dan wel even dat je hele groep elektrisch fietst. Als de een sneller kan dan de ander geeft dit gevaarlijke situaties.
 • Je mag natuurlijk niet fietsen met een telefoon in je hand en daarom krijgen jullie van ons (1 per groep) een beugel om een telefoon op het stuur te zetten. Deze moet teruggebracht worden op school!!! Spreek dus even af wie over school terug fietst.
 • Zorg er wel voor dat iedereen een volledig opgeladen telefoon meeneemt en verder is ook een powerbank erg handig.

  *Je bent de hele dag (zeker tot 15:00) onderweg. Zorg dus voor genoeg eten en drinken. Je hebt onderweg vrijwel geen plekken waar je wat kunt kopen.