Categoriearchief: Nieuws

Omruilactie chromebooks klas 1 en 2

Dinsdag 16 januari worden de chromebooks die in september 2017 zijn geleverd ingenomen en krijgen de leerlingen een nieuw apparaat.
Voor alle duidelijkheid: de omwisselactie geldt niet voor de leerlingen die in het voorjaar van 2017 een chromebook hebben gekregen. Deze apparaten hebben de productiefout niet en vallen buiten de omruilactie.
De praktische invulling van de omruilactie:
– in de loop van vrijdagmiddag 12 januari worden alle licenties van de chromebooks (beheer van de apparaten via Singelland) gedeactiveerd.
hier vind je de handleiding om het chromebook te kunnen gebruiken zonder deze licentie. Leerlingen krijgen deze informatie ook via mail.
– dinsdag 16 januari gaan de 1e en 2e klassen volgens dit schema tijdens een les onder begeleiding van een docent naar de locatie VHS en daar worden de chromebooks gewisseld. De leerlingen loggen ter plekke in om de instellingen te activeren. Daarna kan weer ‘als vanouds’ worden gewerkt op de nieuwe chromebooks.
– de leerlingen die vorig jaar in klas B1c zaten nemen hun chromebook mee naar de VHS en daar wordt de licentie weer geactiveerd.

Belangrijke informatie over de Chromebook

Beste leerling van klas 1 of 2,

Volgende week worden de huidige Chromebooks voor nieuwe Chromebooks omgeruild. Op de oude Chromebooks worden de schoollicenties gedeactiveerd. Dit houdt voor jou in dat er na vrijdagmiddag op een andere manier ingelogd moet worden. Verder informatie hierover volgt nog. 
Houd schoolbord en je mail morgen in de gaten! Geef dit ook door aan je klasgenoten voor de zekerheid!

Hartelijke groet,
ICT-groep